16 de març 2011

Ingredients:
- 8 ous.
- Un poquet de vinagre per a la cocció dels ous.
- 2 llandes de tonyina clara en oli de girasol.
- Sal.
- 1 paquet d'olives verdes sense os.
- Julivert.
- 1 pebrot del piquillo.
- Aigua.
- Salsa maionesa.
- Trocets de pa.
- Pebre blanc.
- Rodanxes de formatge Emmental.


Preparació:

- Posem al foc un cassó amb aigua i un poc de vinagre (perquè no es trenquen els ous) i introduïm els ous. Deixem coure fins que estiguen durs, uns deu o quinze minuts.
- Quan estiguen bullits, els pelem i els tallem per la meitat, longitudinalment, separant les gemmes. Salem les clares lleugerament per damunt.
- En un plat barregem cinc gemmes amb la tonyina escorreguda d'oli, la meitat de les olives fetes trocets i pebre blanc, (les altres olives i gemmes les reservem per a decorar el plat).
- Afegim a la barreja maionesa suficient fins que quede com una massa compacta i tendra.
- Amb una cullereta posem la massa en els buits de les clares cuites. Després cobrim totes les meitats dels ous amb les tres gemmes sobrants rallades, el pebrot del piquillo en tires xicotetes i les olives picades.
- Ho deixem refredar en el frigorífic uns 15 minuts o fins a l'hora de menjar.
- Servim els ous farcits sobre una capa fina de maionesa i com a acompanyament unes rodanxes de formatge Emmental i trocets de pa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada